Nieuws

Montessorischool Steigereiland wint onderwijsprijs

Beste Onderwijswerkgever van Nederland 2012, die onderscheiding ging afgelopen zaterdag 29 september naar Montessorischool Steigereiland. Tijdens het AOB-congres roemde een professionele jury de IJburgse school onder meer om de heldere organisatie, de aandacht voor excellent onderwijs en de mogelijk voor leerkrachten om zich te kunnen ontwikkelen. De school is trots, en een spandoek siert de gevel.

De OBS Steigereiland won in de categorie primair onderwijs. In eerste instantie kunnen medewerkers hun school nomineren als beste onderwijswerkgever door een vragenlijst in te vullen. De scholen met de beste resultaten worden daarna door een jury beoordeeld. Bijna drieduizend mensen werkten mee aan deze procedure; bijna vier keer zoveel als tijdens de nominatieronde van het vorig jaar.

Leerkrachten van de OBS Steigereiland gaven hun schoolleiding gemiddeld een 9,4. Onder meer zichtbaarheid en goede feedback, zo bleek uit de enquête, worden op prijs gesteld. Vervolgens was ook de jury vol lof over de transparante stijl van de organisatie, de ruimte voor eigen initiatief, de focus op excellent onderwijs en het levendige onderwijsprogramma.

De verkiezing van beste onderwijswerkgever van Nederland is een initiatief van de Docentenbank en de organisaties NSO, GITP en DUO Onderwijsonderzoek, en wordt ondersteund door de Algemene Onderwijsbond. Doel van de onderscheiding is om ook aan de werkgeverskant een impuls te geven aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs.

OBS Steigereiland (bestuur STAIJ) opende de deuren in 2005 en heeft op dit moment ruim 600 leerlingen en 46 medewerkers.

Lees ook:
Piekopvang IJburg in nieuwe Montessorischool Zeeburgereiland (19-03-2012)