Nieuws

Mini-ramp in de haven IJburg

Eindelijk. Skaters hebben het na lang lobbyen voor elkaar: op het grasveld naast de haven van IJburg wordt binnenkort een mini-ramp geplaatst. Dat is een soort halfpipe. Op 3 juli is de officiële opening.

De mini-ramp is van hout en meet 8 bij 12 meter. Op 1 juli begint de opbouw. Het is een initiatief van bewoners Machteld Wentzel en Roberto Catino. “De afgelopen twee jaar hebben wij gelobbyd bij de gemeente om een plek te creëren voor de jongeren van IJburg. Een schijnbaar vergeten groep.” Op hun Facebookpagina hebben ze een heel stel skaters en medestanders (ouders, omwonenden) verzameld die het initiatief steunen.

Wedstrijdje
Tijdens de opening zijn er voor skaters met de beste tricks tijdens een minicontest prijzen te winnen van BoardzEnzo.

Op 1 november wordt de mini-ramp gedemonteerd. Dan volgt een evaluatie met bewoners en gebruikers. Als de halfpipe een succes blijkt, wordt gekeken of er definitief een skatepark op IJburg gerealiseerd kan worden. www.facebook.com/skateparkijburg

3000 vierkante meter skatepark op Zeeburgereiland
Op Zeeburgereiland wordt aan het eind van dit jaar begonnen met de aanleg van ruim 3000 vierkante meter skatepark. Inspraak over de inrichting is nog mogelijk: op 29 juni is er een tweede bijeenkomst in café-restaurant Haddock.
Het skatepark maakt onderdeel uit van een zogenoemde Urban Sportzone. Die behelst onder meer hardloop- en wandelpaden met sport- en speeltoestellen, sportvelden en veel groen. Aan de hand van de ideeën uit de eerste bijeenkomst heeft Iris van der Helm – landschapsontwerper voor de Sportheldenbuurt – een eerste ontwerp gemaakt.

Lees ook:
Zeeburgereiland krijgt een skatepark (08-05-2015)