Sport

Zeeburgereiland krijgt een skatepark

In de sportheldenbuurt op Zeeburgereiland wordt een zogenoemde urban sportzone gecreëerd. Op en rond een van de drie sportvelden midden in de wijk komen onder meer openbare fitnessapparaten en een skateboardpark. Belanghebbenden denken mee.

De grootste en belangrijkste voorziening in de sportzone is een skatepark met verschillende skateheuvels. Maar er is ook ruimte voor een half basketbalveld, een trimparcours en bijvoorbeeld een tennisveldje. De helft van het sportveld krijgt een parkachtige invulling.

Bijzonder is dat de sportzone er komt met inspraak van omwonenden, belanghebbenden en sporters zelf. Zij kwamen in april bij elkaar voor een eerste overleg. Tijdens een volgende bijeenkomst – waarschijnlijk in mei – wordt de opzet voor de sportzone gepresenteerd. Hierin zijn zoveel mogelijk elementen uit het eerste overleg verwerkt. Iedereen kan dan opnieuw zijn mening geven en als er aanleiding is volgt nog een derde bijeenkomst.

Naar verwachting wordt er eind 2015 begonnen met de aanleg van de urban sportzone. In de tweede helft van 2016 is de sportvoorziening dan gereed.