Nieuws

Markt op IJburg 15 september van start

De markt op IJburg – IJmarkt geheten – komt eraan. Vanaf aanstaande 15 september elke zaterdag kunnen bezoekers tussen 10.00-17.00 uur voor hun wekelijkse boodschappen ook terecht op het Joris Ivensplein. Het assortiment, aldus de organisatie, ‘is een mix van food en non food artikelen met vaste standplaatshouders en roulerende kramen’.

Organisator van de IJmarkt, TheRockGroup, weet dat er onder zittende winkeliers op IJburg voorstanders, maar ook tegenstanders van de markt zijn. “Met de ondernemers en ook met het stadsdeel is steeds overlegd. Wij denken dat de markt juist extra klanten brengt, die daardoor ook het bestaande winkelaanbod beter zullen leren kennen. Verschillende winkeliers komen hun waren dan ook op de markt verkopen.” Ook het stadsdeel is ervan overtuigd dat een markt op IJburg de economie kan versterken.

Eigen tas mee
De IJmarkt moet een duurzame markt worden. “Daarom vragen we iedereen zijn eigen boodschappentas mee te nemen. Ook een deel van het assortiment is duurzaam. “Met elke marktondernemer gaan we in gesprek hoe we het aanbod verder kunnen verduurzamen.”

De eerste marktdag, zaterdag 15 september, staat er nog een kleine markt, in verband met het draaiende circus op het plein. Vanaf 22 september start de reguliere markt, elke zaterdag dus, op het Joris Ivensplein van 10.00-17.00 uur.

Lees ook:
Winkeliers zien grote markt niet zitten (26-07-2012)
Proef met markt in najaar (15-06-2012)