Nieuws

Linnaeus Live met Gustaaf Peek en Philip Snijder

Op zondagmiddagmiddag 22 februari vindt in OBA Linnaeus de tweede editie van het literaire programma Linnaeus Live plaats. Te gast zijn Gustaaf Peek en Philip Snijder. Zij gaan in op hun werk en op werk van anderen dat belangrijk voor ze is, in een levendig gesprek voor publiek.

Linnaeus Live is een boekenprogramma in de nieuwe openbare bibliotheek op de Linnaeusstraat, een samenwerking van Schrijvers uit Oost, de OBA en de Linnaeusboekhandel. In deze tweede editie van het programma zijn twee schrijvers te gast die hun sporen in de literatuur inmiddels hebben verdiend.
Het zijn schrijvers met lef, ze gaan maar weinig onderwerpen uit de weg. Snijder wordt geroemd om hoe hij zijn persoonlijke leven tot literatuur weet te maken en over de laatste roman van Gustaaf Peek meldde Het Parool: ‘Dit boek ís seks.’

Philip Snijder (1956) debuteerde in 2007 overtuigend met Zondagsgeld, dat genomineerd werd voor de Academica Debutantenprijs en inmiddels elf keer is herdrukt. In 2011 verscheen de roman Retour Palermo, in 2012 gevolgd door Het geschenk. De volcontinu verscheen in 2014.

Van Gustaaf Peek ( 1975) verscheen in 2006 de debuutroman Armin. In 2008 verscheen zijn volgende roman Dover en in 2010 zijn derde roman Ik was Amerika. Dit derde boek werd zowel met de BNG Nieuwe Literatuurprijs als met de F. Bordewijkprijs bekroond. In oktober 2014 kwam Peek’s vierde roman Godin, held uit. Deze roman is genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2015. Hij schreef het scenario voor de Nederlandse speelfilm Glückauf die nu te zien is in de regie van Remy van Heugten.

Gustaaf Peek en Philip Snijder gaan in de rubriek ‘Uit de kast’ ook in op een boek van een andere auteur dat belangrijk voor ze is. Ze pakken uit de kasten van de bibliotheek een boek en vertellen waarom ze voor dat boek kiezen.

Philip Snijder vertelt over Mystiek lichaam van Frans Kellendonk.
Gustaaf Peek haalt Gekluisterde Levens van W. Somerset Maugham uit de kast.

OBA Linnaeus, Linnaeusstraat 44, 15.00 uur, toegang €5 (voor niet-leden €10), reserveren gewenst via 020-6940773 of linnaeus@oba.nl

Lees ook:
OBA Linnaeus, een nieuw podium voor cultuur, literatuur en verhalen (03-02-2015)