Nieuws

Kunstroute Betondorp, een buitenexpositie van 18 kunstenaars uit de buurt

Stichting SKAbetondorp opent op 21 maart de buitenkunstroute ParelsVanBeton.nl waarin het werk van achttien kunstenaars uit Betondorp in het licht wordt gezet. Het is een wandeling van 1,5 km langs ramen van leegstaande renovatiehuizen, winkelruiten rond de Brink en het Johan Cruyffhuis.

De begeleidende audiotour is samengesteld in samenwerking met de Betondorpse kunsthistorica Maartje van Dijk. Zij vult de route aan met kunsthistorische kijktips over architectuur en bekende kunstenaars uit dit Amsterdamse dorp zoals Ed van der Elsken, Fré Cohen en Hildo Krop. 

De organisatie kijkt enorm uit naar de coronaproof buitenexpositie: “Een lichtpuntje en inspiratie in deze taaie tijden, met Betondorp als podium voor talentvolle amateurs en professionele kunstenaars uit dit bijzondere dorp.”

Ga naar www.parelsvanbeton.nl, laat je gegevens achter en download de app van izi.TOURS. Het beginpunt van de route is Brinkstraat 14, vlak bij de halte Brinkstraat, goed bereikbaar met de auto, de fiets of het O.V.