Nieuws

Jongeren organiseren zelf festivals

Een groep jongeren uit de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied organiseerden in hun vrije tijd twee festivals. Hard nodig, vonden ze. Op 2 juni is er in club Panama Young In Charge van 14.00-17.00 uur, met Esther Groenenberg, LOS en verschillend plaatselijk talent zoals dansgroep Soul Selected. De jongeren organiseren dit festival omdat er te weinig activiteiten voor jongeren zijn in het Oostelijk Havengebied. “Het is tijd voor actie. En wie kan er het best iets voor jongeren organiseren? Inderdaad, wijzelf. Wij weten wat wij leuk vinden.”

Op 3 juni vindt op het Javaplein (16.00-18.00 uur) en in de Meevaart (16+, 18.30-00.00 uur) het festival Girls In Charge plaats. Initiatiefnemers Adil en Mouaad vonden gewoon dat er te weinig activiteiten voor alleen meisjes zijn. Zij dragen dit festival dan ook op aan hun vriendinnen, en aan alle meisjes in Amsterdam. Want de jongeren uit de Indische buurt willen het voor eens en altijd duidelijk maken: “De Indische buurt is een hele toffe buurt om te wonen en zeker geen achterstandswijk!”

Freek Ossel en kunstenaar Karin Seydel strikten ze voor een plechtig moment, namelijk het verwijderen van het label achterstandswijk. De optredens op het Javaplein zijn een cadeau aan de buurt. Het feestje in de Meevaart is alleen toegankelijk voor vrouwelijke bezoekers. Er is plek voor 100 meisjes; opgeven doe je via projecten@interartlab.nl.

InterArtLab begeleidt de jongeren in de opzet van de festivals. Het programma en meer info lees je op de sites girlsincharge.nl en youngincharge.com en op facebook.

Lees ook:
Cultureel Oost gaat LIVE (28-05-2012)