Nieuws

IJburg voor Serious Request

We hebben de posters nog niet zien hangen, maar als de voortekenen niet bedriegen gaat de actie ‘IJburg for Serious request’ zichzelf dit jaar weer overtreffen. Tijdens de week van 3FM’s Serious Request 2013 zetten bedrijven, particulieren en scholen zich in voor IJburg for Serious Request. Nieuw dit jaar is de betrokkeheid van kinderen.
De aftrap word muzikaal verzorgd door Bagels & Beans, die ook een kleurwedstrijd organiseert. Ook Biolicious organiseert een knutselmiddag voor de actie.De grote finale van deze actieweek vindt traditiegetrouw plaats op 23 december in N.A.P. Grote artiesten – vorig jaar waren dat Trijntje Oosterhuis en Martin Buitenhuis – en jong talent grijpen hun kans om op te treden voor het goede doel. Maar eerst vindt de sponsorloop plaats. Ditmaal wordt er gestart bij Firma Koek.

Hardlopen
De avond begint om 17.00 uur met een sponsorloop voor kinderen, om 19.00 uur gevolgd door die voor volwassenen. Motion3 helpt die organiseren en geeft deelnemers tot 21 december korting op hardloopartikelen. Degene die met hardlopen het grootste bedrag binnenhaalt, ontvangt een goed gevulde Serious Request Actie-tas. Ook de jongen en het meisje die het meeste ophalen ontvangen een cadeau. Aanmelden? Stuur een mailtje naar initiatiefneemster Sandra Sprott: info@sprottje.com.

Line-up
Vanaf 20.00 uur gaat de benefietavond verder los in het met een tent vergrote café. Bekende dj’s en artiesten maken hun opwachting. Er gaan geruchten dat – net als vorig jaar – Trijntje Oosterhuis en Martin Buitenhuis hun opwachting maken. Houd voor een update van artiesten de site van de Brug en de actiepagina in de gaten. Bij verschillende populaire dj’s kun je je favoriete plaat aanvragen, uiteraard na het deponeren van een donatie in de pot. Op deze avond vind ook – ten gunste van het goede doel – een veiling plaats van onder meer etentjes, artikelen en kortingen.

Landelijke actie 3FM
Elk jaar organiseert 3FM in samenwerking met Het Rode Kruis de actie Serious Request, voor een stille ramp. Van 18 tot en met 24 december laten drie bekende dj’s zich opsluiten in het Glazen Huis in Leeuwarden voor een goed doel (dit jaar: kindersterfte door uitdroging) en draaien ze verzoeknummers voor geld. Bij het huis is een grote brievenbus, die via de gekste acties in het hele land volstroomt met geld. In 2012 stond het Glazen Huis in Enschede. De actie bracht toen ruim 12 miljoen euro op.

Lees ook:
Duurloop en dikke dj’s voor Serious Request (12-12-2012)
Beelden van een benefietavond (24-12-2013)

1 Reactie

  1. En wat dacht je van 18 december: Serious Wines! Een wijnproeverij bij NAP met serieuze wijnen en stampot! Schrijf je in voor 30 euro! Alles gaat naar het goede doel.

Comments are closed.