Nieuws

IJburg Run over 5 en 10 kilometer vanaf strand Blijburg op 25 juni

Er vindt een nieuwe run plaats op 25 juni vanaf strand Blijburg, de IJburg Run. Er zijn afstanden over 5 en 10 kilometer, en er is een familieloop. Amsterdam Sport Events organiseert het hardloopevenement, Motion3 is partner. Voor kinderen vanaf 5 jaar is er een springkussenraceparcours op het strand.

De eerste editie van de IJburg Run – met standaard races over 5 en 10 kilometer – is voor de gelegenheid uitgebreid met de Family Run van 2,5 km waar ouders samen met hun kinderen kunnen rennen, en een Kids Beach Fun Run van 1 km voor lopertjes vanaf 5 jaar over het met springkussens bezaaide strand.

Lars Vreugdenhil van Amsterdam Sport Events is blij met de samenwerking met Motion3. “Een logischer combinatie is eigenlijk niet denkbaar.” Zijn doel is om ‘jaarlijks de mooiste, beste en leukste run van Amsterdam te organiseren’.

Die dag vinden vanaf dezelfde locatie ook de IJburg Triatlon en de Run Bike Run plaats. Er is een barbecue op het strand, en de hele dag zijn er dj’s en liveoptredens.

De 5 kilometer (vanaf 12 jaar) start om 13.45 uur, de 10 om 13.30 uur. Info en inschrijven: ijburgrun.nl.