Nieuws

Filmfestival Spaff terug op Science Park

Van 12 tot en met 15 september 2013 vindt de tweede editie plaats van filmfestival SPAFF. Tijdens het Science Park Amsterdam Film Festival worden documentaires en speelfilms getoond op het snijvlak van wetenschap en film. Nieuw in het programma zijn een science-editie van UPLOAD Cinema en een VPRO-Tegenlichtdag met documentaires en discussies.

Het programma bevat een mix van toegankelijke publieksfilms en niet eerder in Nederland vertoonde documentaires over markante wetenschappers en hun opmerkelijke onderzoek. Films over de zintuiglijkheid van wiskunde (Colors of Math) en over de perceptie van tijd (The End of Time). Over ‘mister Apple’ Steve Jobs en ‘cosmic cowboy’ James Turrell. Over Particle Fever, zonne-energie en DNA Dreams. Kortom: een programma voor nieuwsgierige, kijkgierige en leergierige liefhebbers van wetenschap en film.

Met SPAFF wil Science Park Amsterdam liefhebbers van film en wetenschap op een bijzondere wijze laten kennismaken met (vooralsnog) ‘het best bewaarde geheim van Amsterdam’. De films zijn te zien bij de wetenschappelijke organisaties ‘ín huis’ en worden ingeleid door wetenschappers van de instellingen zelf.
Evenals vorig jaar vormt Café Restaurant Polder, waar het informatiecentrum zich bevindt en festivalbezoekers van een speciaal filmmenu kunnen genieten, het hart van het festival.
Ga voor het programma en het reserveren van kaarten naar www.spaff.nl.

Lees ook:
Het festival in 2012. ‘Wat mij betreft wordt het SPAFF een toonaangevend internationaal filmfestival, voor iedereen die in wetenschap is geïnteresseerd.’ (19-09-2012)
‘We willen een wereldspeler zijn’ (02-07-2013)
Universum, met meer dan zeventig sportactiviteiten (22-03-2013)