Nieuws

Fietscrossbaan in de maak

Aan de Bert Haanstrakade wordt op de kavel van het toekomstig Blok 32 een fietscrossbaan gerealiseerd. Consortium Waterstad 3, Projectbureau IJburg, stadsdeel Oost en Stichting Bikewise slaan op aangeven van marktmeester Stef Spigt de handen ineen om de BMX-baan nog voor de zomer gereed te hebben.

Initiatiefnemers vonden het belangrijk om in samenwerking met de gemeente op IJburg voorzieningen te realiseren voor bewoners, onder wie natuurlijk jongeren, die inspelen op de behoeftes in de wijk. Een Fietscrossbaan behoorde destijds tot de ideeën. Toen de marktmeester van IJburg Stef Spigt kort geleden het plan opnieuw op tafel legde, werd direct de daad bij het woord gevoegd.


Het viel de marktmeester op dat jongeren graag rondcrossen op braakliggend land. En laat het stuk grond aan de Bert Haanstrakade zich daar nu uitstekend voor lenen! Aangezien de kavel op dit moment niet gebruikt wordt – al zullen er in de toekomst woningen verrijzen van het consortium Waterstad 3 – krijgt de plek ineens met spoed een heel belangrijke functie, namelijk die van een bruikbare buitenspeelplek voor de jeugd.


Waterstad 3 en Stichting Bikewise werken op dit moment al aan de realisatie van het plan. Eind juni wordt begonnen met het graafwerk; voor de zomervakantie moet Fiestcrossbaan IJburg in gebruik genomen zijn. De officiële openingsdatum van de baan wordt zodra bekend gepubliceerd op www.debrugkrant.nl.