Nieuws

Gratis training voor hulp aan mantelzorgers

Een mantelzorger zorgt voor dierbaren, vrienden en buren. Dat is soms best zwaar. Om hun een steuntje in de rug te kunnen geven, start Dynamo op 11 februari de gratis opleiding tot mantelzorgcoach in Amsterdam Oost.

In deze tijd van bezuinigingen in de zorg wordt steeds meer gevraagd van de omgeving van mensen die zorg en hulp nodig hebben. Dynamo is daarom op zoek naar mensen die mantelzorgers willen ondersteunen door middel van coaching, praktisch advies en een luisterend oor. De organisatie biedt een gratis training aan.

De training mantelzorgcoach is bedoeld voor mensen die een groot hart hebben voor mensen en de buurt, een coachende houding hebben, zelfstandig willen werken, affiniteit hebben met mantelzorg (eventueel zelf geweest) en behoefte hebben aan persoonlijke ontwikkeling.

Dynamo biedt een gratis opleiding bestaand uit een basisopleiding: mantelzorgvoorzieningen, zelfzorg, online hulpbronnen inzetten, een training op maat (keuze uit allerlei modules zoals Eigen Kracht en Vrijplaats Conflictcoaching) en een persoonlijk ontwikkelplan. Daarnaast biedt Dynamo ondersteuning door een enthousiast team van professionals en trainers, leuke vrijwilligersbijeenkomsten, intervisie, kerstattentie en onkostenvergoeding. De training wordt afgesloten met een certificaat en de mantelzorgcoach kan direct aan de slag. De basisopleiding duurt zes ochtenden. De verdieping is gedurende meerdere weken en biedt mogelijkheid tot het opzetten van een eigen coachingspraktijk.

Introductieavond
Donderdag 4 februari van 17.00-19.00 uur (incl. eten) is er een introductiebijeenkomsten in Post Oost, Wijttenbachstraat 36 huis. Ontmoet hier de trainers en begeleiders om zo te kijken of de training bij je past.

Bel of mail Martijn Nije 06 44 13 98 52 / MNije@dynamo-amsterdam.nl (Amsterdam Oud Oost – Watergraafsmeer) of Pieter Zanen 06-26 89 78 82 / PZanen@dynamo-amsterdam.nl (Amsterdam IJburg) als je meer informatie wilt of als je zelf wel een mantelzorgcoach kunt gebruiken. www.dynamo-amsterdam.nl

Lees ook:
Een hulppost voor bewoners van Oost