Nieuws

EAST& wijdt Sluisbuurt in met cultureel festival

In de nieuwe broedplaats Baggerbeest in de Sluisbuurt organiseert Pop-Up Cultuurhuis EAST& zaterdag 25 november van 14.00 tot 20.00 uur een vrij toegankelijk festival voor alle leeftijden. Het festival staat in het teken van beeldende kunst, performances en nieuwe kennismakingen.

Sinds 2022 trekt EAST& door Oost met culturele activiteiten voor en door de buurt. Het Baggerbeest is het allereerste gebouw in de Sluisbuurt, een wijk waar over 15 jaar 11.000 mensen wonen. Het heeft een zaal, bar, buurtatelier, creatieve bedrijven en werkruimtes voor kunstenaars. EAST& Baggerbeest wil (aanstaande) buurtbewoners, culturele en maatschappelijke instellingen uit Oost laten kennismaken met hun nieuwe broedplaats. Om verbindingen te leggen heeft de netwerkorganisatie een website met profielen van kunstenaars en evenementenorganisators uit Oost.

Kunstenaars organiseren tijdens het festival exposities en art workshops voor volwassenen en kinderen. Kunstenaar Marian Genet geeft een workshop tuften (een vloerkleed maken). Op uitnodiging van platform Mutter verzorgen She Who Makes Noise en Reza Mirabi (muzikale) performances.

Lees ook:
Contouren van Baggerbeest, het eerste gebouw in de Sluisbuurt, 13-04-2023
‘Rafelranden mogen niet meer bestaan’, 24-05-2023