Nieuws

Drie genomineerden ‘De beste Band van Oost’ stellen zich voor

Pop- en rockbands, singer-songwriters, wereldmuzikanten, rappers, hiphoppers, opgelet! Dit najaar organiseren Q-Factory en de Brug de wedstrijd De Beste Band van Oost. De hoofdprijs is een optreden in de Grote Zaal van Q-Factory.

Komend najaar gaan de genomineerden de strijd met elkaar aan. De eerste selectieronde is inmiddels achter de rug en de jury, heeft de eerste kandidaten voor de titel reeds geselecteerd [zie onder].

Maar er komt nog een tweede selectieronde. Bands die willen meedingen hebben tot 14 september 2015 de tijd om hun opnames in te sturen. De bands die door de jury worden uitgekozen strijden tegen elkaar, tot aan de finale in de Grote Zaal van Q-Factory.
Je kunt je muziekopnames sturen naar: Q-Factory, Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam.

Even voorstellen

Caveman and the Dinosaur
Bandlid Hans Beijnes: “Ik heb een eigen muziekstudio, en die ziet eruit als een grot. Zo is onze naam ontstaan. We zijn met z’n drieën, een powertrio. Ik ben zanger/gitarist, Ko Kantorowitz speelt bas en Jeroen van Zadelhof is drummer. We maken poprock met invloeden uit de blues, een mooie jaren 60/70 sound, mooi gitaarwerk en mooie composities. En gewoon goed spelen.”
Zijn jullie de beste band van Oost?
“We zijn geroutineerde muzikanten, met veel drive en ontzettend veel passie voor muziek. We gaan op het podium goede nummers brengen, vanuit ons eigen repertoire en maken er een goede show van. De rest gaat vanzelf.”
Wat hoop je dat de titel Beste Band van Oost jullie brengt?
“We willen zoveel mogelijk spelen, of dat nu in Oost, Noord of Zuid is. Dus lekker veel optreden, dat houdt me levend.”
Wat vind je van Oost?
“Ik ben opgegroeid in Oost, en woon er alweer vijftien jaar. Oost wordt alleen maar leuker, het bruist steeds meer. De mensen gaan ook op een leuke manier met elkaar om. Je woont in de grote stad, maar het voelt als een dorp.”

Saskia Schalekamp en band
Saskia Schalekamp: “We maken eigenzinnige luisterpop, Nederlandstalig. Vorig jaar heb ik een album uitgebracht, Eiland in de stad, met liedjes waarin fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen. Ik word, naast vele andere inspiratiebronnen, geïnspireerd door Susanne Vega en Eefje de Visser.”
Zijn jullie de beste band van Oost?
“Wat we vaak terug horen, is dat men ons origineel vindt. We zijn een eerlijke band, met verrassende teksten en melodieën. En we gaan goed spelen om het publiek de liedjes te laten voelen die we maken. Dan moet het lukken.”
Wat hoop je dat de titel Beste Band van Oost jullie brengt?
“Dat het nieuwe deuren voor ons opent. Voor beginnende artiesten is het lastig om voet aan de grond te krijgen. Zo’n titel kan helpen om nieuwe speelplekken te ontdekken. Zodat we meer mensen onze muziek kunnen laten horen.”
Wat vind je van Oost?
“Superleuk. De mix van mensen, het vele groen, de parken, je bent zo buiten de stad. En er worden leuke dingen georganiseerd. Het is een superfijn stadsdeel om te wonen. Ik zou er niet meer weg willen.”

Specific Gravity of Rocks
Bandlid: “Onze band bestaat uit een drummer, een bassist, een slag-sologitarist en een sologitaar-zanger. We spelen rock, funk, blues, en we hebben verder een brede muzieksmaak. Onze drummer houdt van rock, maar mijn broer, de bassist en ik komen meer uit de New Wave. Maar Tom Waits en James Brown vinden we ook prachtig.”
Zijn jullie de beste band van Oost?
“We zijn een strakke band met een goede ritmesessie. Voor de opnames van onze songs zijn we intensief bezig om elk slagje en elke noot op de juiste plek te krijgen. Dat tekent ons. Beter een goede amateur dan een slechte professional, daar herken ik me wel in.”
Wat hoop je dat de titel Beste Band van Oost jullie brengt?
“Ik hoop dat we dan meer in Oost kunnen spelen. De afgelopen jaren zijn er veel goede podia verdwenen, dus het is niet makkelijk om optredens te regelen.”
Wat vind je van Oost?
“In woon naast Oostpoort, dat vind ik niet zo’n succes. Maar Oost als stadsdeel vind ik prachtig. De winkeltjes, de Turkse slager, de groenteboer, heerlijk. Ik zou niet meer weg willen.”