Nieuws

Q-Factory en de Brug presenteren: De beste Band van Oost!

Pop- en rockbands, singer-songwriters, wereldmuzikanten, rappers, hiphoppers, opgelet! Dit najaar organiseren Q-Factory en de Brug de wedstrijd De beste Band van Oost. Hoofdprijs is een spectaculair optreden in de Grote Zaal van Q-Factory, muziekverzamelgebouw aan het Atlantisplein.

“Vergelijk het met De Grote Prijs van Nederland, maar dan voor Amsterdam-Oost.” Max Mollinger, directeur van Q-Factory, ziet het helemaal zitten. En waarom ook niet? “Oost is een groot stadsdeel, met veel muzikaal talent. Dat talent willen we graag ontdekken.”

Dat gaat gebeuren. Want komend najaar vindt de titanenstrijd De Beste Band van Oost plaats. Verdeeld over drie of vier avonden, afhankelijk van het aantal inzendingen, gaan muzikanten met elkaar de strijd aan om deze eretitel binnen te halen. De hoofdprijs: een spectaculair optreden in de Grote Zaal van Q-Factory.

Iedereen kan meedoen, zegt Mollinger. “Of je nu een rockband bent, een singer-songwriter of een reggaezanger, iedereen is welkom. We willen het graag breed houden. Enige voorwaarde is dat je je eigen performance doet, met echte zang en instrumenten. We willen geen tape-artiesten die een liedje staan te playbacken. Maar verder mag alles.”

Kensington
Aanmelden kan tot en met 15 augustus aanstaande, door het insturen van een demo of een opname via Soundcloud. De jury – bestaande uit Max Mollinger, Linda van den Dobbelsteen (de Brug), Jan ’t Hoen (drummer The Wild Romance) en Alan Luring (The Tightropes) – selecteert de beste muzikanten. “Elke avond gaan telkens twee groepen door, tot aan de finale in de Grote Zaal. De jury, waar dan ook ervaren muziekdocenten van Q-Factory in zitten, beoordeelt welke groepen dat zijn. Dat worden fantastische avonden, met ongetwijfeld veel publiek.”

De Beste Band van Oost is een manier om meer te doen voor Oost, legt Mollinger uit. “We willen meer binding met de buurt. Muzikanten uit het hele land komen naar ons toe. Vorige week hadden we Kensington in huis, dat is een Utrechtse band. Maar we zijn ook benieuwd wat er leeft in de buurt. We willen het muzikaal talent van Oost op het podium krijgen.”

Je kunt je muziekopnames sturen naar: Q-Factory, Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam.