Nieuws

De intocht van Sinterklaas in de haven van IJburg

De intocht van Sinterklaas op IJburg. In die sprookjesachtige door bewoners gebouwde haven. Op zaterdag 24 november om 13.00 uur vaart hij door de sluis. Begeleid door bijna honderd zwarte pieten, op supboards, in kano’s, met trommels en op stelten. Een feest voor iedereen.

In zijn boot heeft hij dit jaar een verhalenverteller. Op de kade – versierd natuurlijk – klinkt muziek en staat een podium waar optredens plaatsvinden. Er is een minibioscoop, en er staan overal tentjes waar bijvoorbeeld geknutseld en geschminkt word. Ook de cafés doen mee, met lekkers voor oud én jong.

Betrokkenheid
De online veiling, die nog duurt tot 17 november, blijkt een succes. Dankzij de inzet van vrijwilligers en veel ondernemers op IJburg. De organisatie: “Met onze actie hebben wij niet alleen de kosten van de intocht verdiend, maar ook bewoners laten kennismaken met allerlei leuke ondernemers. Bovendien is er het besef gegroeid dat dit soort evenementen, belangrijk zijn voor de wijk, niet vanzelf kunnen gebeuren. Meer vrijwilligers dan ooit hebben zich aangemeld en ook meer sponsors. Iedereen voelt zich betrokken.”

Een groot deel van het bedrag dat nodig is om de intocht van sint mogelijk te maken, is opgehaald. Een extra meevaller: de coalitie van IJburg – een samenwerking van gemeente, ontwikkelaars, corporaties en zorgpartijen – is erg enthousiast over het crowdfundingproject van de Stichting Sinterklaas op IJburg. En heeft toegezegd de opbrengst te zullen verdubbelen, tot een maximum van €10.000. Daarmee is meteen een goede fundering voor de intocht in 2013 gelegd.

Intocht Sinterklaas op IJburg
Zaterdag 24 november 2012
13.00-16.30 uur
(14.30 uur: welkomstwoord door stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik)
Haven van IJburg, Krijn Taconiskade

Zie www.sinterklaasopijburg.nl en het een filmpje over de veiling op IJburg TV.

Lees ook:
Eenmaal, andermaal… Veiling voor intocht Sinterklaas op IJburg (25-10-2012)