Nieuws

Eenmaal, andermaal… Veiling voor intocht Sinterklaas op IJburg

Al twee jaar een mooie traditie: Sinterklaas vaart de haven van IJburg binnen, opgewacht door duizenden kinderen op de kade. Op 24 november komt ’ie weer, om 13.00 uur. Maar voor een intocht is geld nodig. Met een online veiling wordt geprobeerd het bedrag bij elkaar te krijgen. Kijk daarom vooral op www.sinterklaasopijburg.nl.

De veiling
De online veiling is op 20 oktober van start gegaan. Op www.sinterklaasopijburg.nl vind je de prijzen die ondernemers uit de wijk belangeloos beschikbaar hebben gesteld. Een diner voor twee bijvoorbeeld, een boek over de geschiedenis van IJburg of een massage. Tot en met 17 november kan er geboden worden. Het principe ligt voor de hand: ieder product wordt toegekend aan de hoogste bieder.

Maaike en Kristin, voorzitters van de stichting: “De intocht van Sinterklaas op IJburg is succesvol. Niet alleen de bewoners van IJburg, maar ook ouders uit omringende buurten waarderen de gemoedelijkheid van de IJburgse Haven, die met het openbaar vervoer of de fiets gemakkelijk te bereiken is. De kinderen kunnen langs de kade staan en hebben vanaf daar prima zicht op de Sint die op zijn schip de haven binnen vaart. De vele activiteiten om de haven maken het een echt kinderfeest.”

Maar kijk vooral op de site, het loont en je bewijst de kinderen van Oost er een dienst mee. Vrijwilligers van de stichting doen veel, maar zij kunnen het niet alleen. “Gulle ondernemers en sponsoren zijn onontbeerlijk voor de Sinterklaasintocht op IJburg.”

De intocht van Sinterklaas in de haven van IJburg is op zaterdagmiddag 24 november 2012. Het volledige programma vind je zodra bekend op deze site en op www.sinterklaasopijburg.nl.