Nieuws

Dag van het Park in Oost

Op zondag 3 juni is de landelijke Dag van het Park, een initiatief van de ANWB. De dag, die dit jaar voor de achtste keer gehouden wordt, heeft als doel om de natuur (samen met bewoners en gemeenten) dichtbij en aantrekkelijk te houden. In bijna alle parken in Amsterdam Oost valt er wel iets te beleven.

In het Diemerpark verzorgt sportcentrum Life & Kicking een capoeirademonstratie, waaraan de toeschouwers aansluitend mogen meedoen. De grote heuvel staat geheel in het teken van schapen. Tussen 14.00 en 18.00 uur maken bezoekers tijdens een wandeling, een lezing of voorstelling kennis met schapen, schapenvlees, ecologie en hoogwaardig eten. Kinderen kunnen knutselen met wol.

In het Flevopark is onder meer de theatervoorstelling Kale bomen ruisen niet van Knoest te zien en op de Joodse begraafplaats worden rondleidingen gegeven en verhalen verteld. In Park Frankendael wordt een levende bibliotheek uitgebeeld, de volkstuinen Klein Dantzig zijn open. Ook in het Oosterpark, de Indische buurt en het Oostelijk Havengebied is van alles te doen en te zien. Kijk op www.dagvanhetpark.nl voor het complete programma.

Lees ook:
Schansgraven in het schapengras (30-05-2012)