Nieuws

Conferentie over nut lokale valuta

Tijdens de Conferentie Community Currency op dinsdag 12 maart worden nieuwe gemeenschapsvaluta als sociaal en economisch instrument besproken. In Oost is de Makkie bedacht, tot nu toe een succes. Kunnen bewoners met nieuwe valuta de samenleving een impuls geven?

De budgetten krimpen. Maar wat is de potentie van een lokale munteenheid als middel voor het realiseren van sociale en economische doelen? Hoe zet je zo’n systeem op? Wat is de rol van de overheid? Deze vragen staan centraal tijdens het congres. Internationale en nationale sprekers zoals Becky Booth (Spice, Wales), Mashi Blech (Visiting Nurses Service of New York) en Rob van Hilten (Qoin) gaan in debat over het sociale, economische en politieke potentieel van bijvoorbeeld ’timebanking’. Er zijn die dag ook praktische workshops en talkshows.

Naast de Makkie in Amsterdam, bestaan er ook in Londen (Brixton Pound) en België ( E-portemonnee, een puntensysteem om duurzaam gedrag te belonen) initiatieven. De conferentie wordt georganiseerd door stadsdeel Oost, Qoin, Instituut voor Sociale Innovatie (IMI) en Pakhuis de Zwijger.

International Conference Community Currency, dinsdag 12 maart 2013, 15.30 tot 21.30 uur. Entree is gratis, aanmelden via www.dezwijger.nl/ccc.

Lees ook:
Weg met de euro, spaar Makkies! (23-01-2013)