Gefeliciteerd

In 48 uur kunnen werelden vergaan, dus gebeurt dit ook. Soms is het niemands schuld als er ergens een wereldje vergaat maar meestal niet. De Boosdoener. Deze blijkt vaak niet meer dan een charlatan of een minkukel. Echte Boosdoeners in hart en nieren zijn nagenoeg uitgestorven. Toch kunnen deze Made in China-Boosdoeners een hoop rommel veroorzaken en het meest angstwekkende aan deze nepperds is dat iedereen een Boosdoenertje kan zijn. Het is immers verre van moeilijk een domme fout te maken en daarmee wat dan ook voor wie dan ook voor altijd te verpesten. Arme Boosdoener. Tranen. Verontschuldigingen. Spijt. Al dat soort heftige woorden. Meestal op dat moment ook oprecht gemeend.
Tegenwoordig is bijna niemand nog oprecht gemeen. Daarom kom ik op voor de Boosdoener. Er zijn twee mogelijkheden als je de andere 33 voor het gemak even weglaat. De Boosdoener per abuis die sympathie verdient omdat het eigenlijk een ongelukkige stuntelaar is, en de echte Schurk-Boosdoener die sympathie verdient om dat hij/zij zo lekker slecht is.
Ik kan niet met veel mensen door 1 deur omdat ik daar net iets te dik voor ben maar voor Boosdoeners zal ik altijd mijn buik inhouden. Ik zal altijd een kopje suiker in huis hebben voor mijn held. En een bordje eten zal nooit te veel gevraagd zijn. Daarom zal het vanaf vandaag elk jaar precies op deze dag, voor altijd, De Universele Dag Van De Boosdoener zijn. Gaat heen en feliciteert iemand!