C(h)ampagne

Als dan eenmaal mijn carrière als Grootste Rapper van Nederland na verschijnen in een aantal kutprogramma’s echt niet meer te redden blijkt, word ik burgemeester.
Is een degelijke functie. Huissie op de grachten. Altijd parkeerplek. En die ketting natuurlijk. Bij elke meeting om. Zelfs mee naar ouderavond op de basisschool.
Alle feestjes van de stad langs. Ik word die gezellige doch rechtvaardige burgemeester. Geen trams meer op de Dam. Water overal gratis. En alleen nog maar verbouwingen in de stad wanneer niemand er iets van merkt. En twee à drie keer per jaar de stad afsluiten zodat ik in mijn ambtsbak naar hartenlust kan scheuren over die prachtige Amsterdamse grachten. Kan niet wachten eigenlijk. Hoop dat de jeugd snel stopt. Als jullie nou met z’n allen dat nieuwe boek van Pepijn kopen heeft hij ons misschien niet meer nodig. Freddy z’n kledinglijn gaat binnenkort weer in productie dus neem dat ook ff bij die jongen af. Bas doet Fatima Yamaha door heel Europa dus we zijn er bijna. Maak me burgemeester, ik kan dit. Ik ben goedlachs, spreek goed en heb een duistere Mr Hyde kant waardoor ik me in het politieke landschap durf te begeven maar ook zodat ik jullie nog eens goed kan voorliegen. Leugens en politiek gaan hand in hand gelijk twee transgenders vers uit de kast. En u wordt toch ook liever door mij voorgelogen? Ik lieg zeer oprecht. Doe het nooit zomaar zonder reden. En ik zal ook niks beloven. Het wordt gewoon leuk.