Nieuws

Camping in het Oosterpark

Vanaf vrijdag 16 augustus, maar tot zondagavond 18 augustus, transformeert het Oosterpark tot buurtcamping. Speciaal voor gezinnen uit Amsterdam Oost, waardoor zij elkaar en hun buurt beter leren kennen.

Dat is de overtuiging van de initiatiefnemers van De Buurtcamping. Want op een camping is iedereen gemoedelijk samen, ongeacht verschillen in bijvoorbeeld achtergrond of inkomen. ‘Met een wc-rol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit…’

Voor de nodige voorzieningen zoals toilet en douche is gezorgd, maar het is daarna aan de kampeerders om te bedenken en organiseren wat er op de camping allemaal gebeurt.

Het Oosterpark is daarvoor een ideale plek. Er zijn tennisbanen, er is een voetbalveld, een podium, een jeu de boulesbaan en een peuterbad.
Maar niets moet, en alles mag. Zoals op een echte camping.

Vrijwilligers gezocht
De Buurtcamping zoekt inwoners van Oost die mee willen helpen bij het opbouwen van de camping of een activiteit willen organiseren. Via VoorJeBuurt.nl kan je je aanmelden als vrijwilliger of een donatie doen. Vrijwilligers verdienen Makkies, het lokale ruil- en beloningsmiddel uit Oost. Bovendien krijgen ze voorrang op een kampeerplek. Met een donatie help je de camping te voorzien van de nodige voorzieningen en bezorg je gezinnen die niet op vakantie kunnen een heel leuk weekend. Een deel van de plekken is gereserveerd voor mensen die echt een vakantie verdienen zodat de Buurtcamping ook echt voor iedereen is.

De Buurtcamping
De Buurtcamping werkt samen met organisaties die allemaal streven naar een fijnere buurt; waarin je elkaar groet, kent en helpt. Met Peerby.com, voor het lenen van spullen van mensen uit je buurt. Voor je Buurt, crowdfunding en -sourcingplatform voor buurtinitiatieven. En Makkie, een ruil- en beloningsmiddel in Amsterdam Oost. Stichting Doen en Stadsdeel Oost dragen financieel bij.

Voor meer informatie www.debuurtcamping.nl.