Nieuws

Buurtsalon Festival op 16 november in het Tropenmuseum

Op zaterdag 16 november staat het Tropenmuseum in het teken van Amsterdam-Oost, en staan de deuren open voor de buurt. Met het Buurtsalon Festival organiseert het museum samen met buurtbewoners een bruisende dag waarop de diversiteit, talenten en creativiteit van buurtbewoners centraal staan.

Het Buurtsalon Festival is onderdeel van een langdurig project dat nieuwe verbindingen zoekt tussen het Tropenmuseum en de buurt. Het afgelopen halfjaar kreeg die vorm in de tijdelijke ontmoetingsplek van de Buurtsalon op de 1e Van Swindenstraat 469. In het Tropenmuseum wordt de samenwerking voortgezet en worden samen met buurtbewoners en kunstenaars allerlei activiteiten georganiseerd. Het museum is die dag gratis toegankelijk.

Het Buurtsalon Festival vindt plaats in de Buurtsalon én in het Tropenmuseum. De Buurtsalon is open van 10.30-14.30 uur. Er is een voorleesochtend, een workshop vlaggen maken en een potluck lunch. De entree is gratis.

Om 14.30 uur vindt een vlaggenparade plaats, vanaf de Buurtsalon naar het Tropenmuseum, waar van 15.00-21.00 uur ook allerlei activiteiten plaatsvinden, zoals theater, workshops en muziek.

Zie ook https://www.tropenmuseum.nl/nl/zien-en-doen/activiteiten/buurtsalon-festival

Foto: Sydney Rahimtoola.

Lees ook:
Buurtbewoners ontmoeten elkaar in pop-upmuseum Buurtsalon (24-09-2019)