Sport

Bouw uniek clubhuis tennisvereniging IJburg begonnen

Hij zit erin, de eerste paal van het nieuwe clubhuis De Couch van tennisvereniging IJburg. Het gravelrode gebouw op Rieteiland Oost wordt clubhuis, tribune en uitkijkpunt ineen. Er is straks plaats voor 200 toeschouwers.

Het gebouw is ontworpen door de bekende architect Winy Maas van het gerenommeerde Rotterdamse bureau MVRDV. Ze maakten, naar wens van de club, een eenvoudig ontwerp, maar ook eigenwijs en hedendaags.

Ik zou deze paal een mijlpaal willen noemen, zei voorzitter van de club Roy Dackus. Hij bedankte expliciet de vele vrijwilligers van de tennisvereniging. “Zonder hen is er niks.”
Hij roemde ook het architectenbureau MVRDV. “Hun enthousiasme, en het unieke gebouw, een gebouw dat opvalt.” Hij zei ook: “Ik hoop dat alle leden zich er thuis gaan voelen. Het is een boost voor de vereniging.”

Demissionair stadsdeelwethouder Thijs Reuten, sinds de eerste plannen betrokken bij de vereniging, hielp symbolisch de eerste paal te slaan. “Deze club was er niet geweest zonder initiatiefnemers Dackus en medebestuursleden Martijn Swijghuisen Reigersberg en Theo Ooteman. Dat dit clubhuis er komt – nu al het mooiste van Nederland, dat durf ik te stellen – is te danken aan hun durf en doorzettingsvermogen.”

Uit het publiek klinkt luid ‘bravo’. Dan start het gebeier van de heistelling.
Als de bouw goed verloopt kan het clubhuis komend najaar in gebruik worden genomen.

Lees ook:
Toparchitect ontwerpt clubhuis tennisvereniging IJburg. ‘We wilden een eye-catcher’ (feb. 2014)

Clubhuis De Couch van tennisvereniging IJburg gaat in aanbouw. Voorzitter Roy Dackus en stadsdeelwethouder Thijs Reuten (zittend) slaan de eerste paal.
Clubhuis De Couch van tennisvereniging IJburg gaat in aanbouw. Voorzitter Roy Dackus en stadsdeelwethouder Thijs Reuten (zittend) slaan de eerste paal.

Artist Impression The Couch. Beeld MVRDV