Nieuws

Bouw je huis in stadsdeel Oost, kijkdagen op 13 september

Op 4 oktober vindt voor de vierde keer de jaarlijkse Amsterdamse Zelfbouwmarkt plaats. Deze keer is gekozen om dit in stadsdeel Oost op Zeeburgereiland te laten plaatsvinden. De zelfbouwkavels die dit jaar in Oost worden aangeboden, liggen op Zeeburgereiland en bij Amsterdam Science Park. Het aanbod betreft zowel individuele kavels als kavels voor bouwgroepen. Tijdens de zelfbouwmarkt op 4 oktober kunnen geïnteresseerden zich laten informeren over de verschillende kavels en ook al een optie nemen op een kavel. Voor algemene informatie over de zelfbouwmarkt zie amsterdam.nl/zelfbouw.

Kijkdagen op locatie
Om u voorafgaand aan de zelfbouwmarkt goed te informeren en alvast een blik te werpen op de omgeving van uw gewenste kavel wordt op 13 september een kijkdag georganiseerd op beide locaties.
• Zeeburgereiland: van 10.00-12.00 uur bij IKC Zeeburgereiland, Faas Wilkesstraat 451.
• Amsterdam Science Park van 12.00-14.00 uur bij restaurant POLDER, Science Park 205.

Zeeburgereiland
Zelf je huis bouwen op Zeeburgereiland betekent pionieren, met de unieke kwaliteiten van de Indische buurt om de hoek zoals de Coffee Company, de Turkse bakker, Wilde Zwijnen en het Badhuis. Zeeburgereiland is een eiland binnen de ring van Amsterdam: dicht tegen het centrum aan, met het groen, het water en de vrijheid van een écht eiland. De eerste 35 zelfbouwwoningen zijn inmiddels bewoond en de basisschool is geopend. In het najaar start de bouw van 600 woningen en een middelbare school.
In de nieuwe toekomstige stadswijk is plaats voor zowel een bouwgroep met ongeveer 25 woningen als 17 kavels voor individuele woningen. Meer informatie www.zeeburgereiland.nl/vrijekavels

Amsterdam Science park
Aan de Carolina MacGillavrylaan, op een plek met uitzicht op het Flevopark kan uw toekomstige woning staan. Hier komt een kavel op de markt voor een bouwgroep met 20 woningen. Aan de ringvaartdijk, langs de route van het open landschap naar de stad. Amsterdam Science Park is de plek waar wonen, werken en studeren elkaar ontmoeten. Gerenommeerde onderzoeksinstellingen, universitair onderwijs, de nationale supercomputer en 120 bedrijven zijn hier gevestigd. Amsterdam Science Park heeft verschillende horecagelegenheden waaronder café Restaurant Polder. Het Flevopark, de Indische buurt met de Dappermarkt en de levendige Javastraat liggen om de hoek. Meer informatie www.amsterdam.nl/gebiedsontwikkeling

Lees ook:
Op Zeeburgereiland begint nu het echte werk (02-09-2014)
Veel meer verhalen over Zeeburgereiland
Verhalen over Science Park