Nieuws

Bonkende bassen op natuurijs, Loveland in het Flevopark

Als het op de valreep nog stevig gaat vriezen dan klinkt in Oost wellicht ook It giet oan! In dit geval niet voor een heroïsche schaatswedstrijd, maar voor Loveland on Ice, een houseparty op de grote vijver van het Flevopark. De vergunning is verleend.

Krassende schaatsen op het ijs, wegschietende luchtbellen eronder, het zijn geluiden die onmiskenbaar horen bij natuurijs. Toch zal de rustieke sfeer bij stevige vorst één dag plaatsmaken voor bonkende bassen en een feestende menigte. Partyorganisator Loveland heeft een vergunning voor een festival.

“Het is de bedoeling dat het een kleinschalig gratis evenement wordt voor hooguit achthonderd man,” vertelt Tim Rothfusz van Loveland. “Geen grote podia maar een kleine dj-boot en een paar standjes met drank, gezellig in de natuurijssfeer. In 2012 hebben we het voor het eerst gedaan en dat was een groot succes.”

Goos van der Sijde van de Vrienden van het Flevopark is minder blij met Loveland on Ice: “Onze ervaring in 2012 was negatief. We werden opgeschrikt door een invasie van mensen, enorme luidsprekers en dreunende muziek die in de wijde omtrek te horen was. Het gemoedelijke gevoel van de buurt op het ijs was meteen weg,” zegt Van der Sijde. “Wij zien het liever niet gebeuren, natuurijs is al zo schaars. En wie zegt dat het in tijden van sociale media bij die paar honderd bezoekers blijft?”

“Wij hebben veel ervaring met het managen van publieksgroepen dus we kunnen er echt voor zorgen dat het geen mega-event wordt,” verzekert Rothfusz. “En in overleg met het stadsdeel hebben we het maximaal aantal decibellen op vijfentachtig gezet, dat is lager dan in 2012.” Of dat genoeg is voor de Vrienden van het Flevopark is de vraag, ze hebben bezwaar aangetekend. Begin maart is de hoorzitting.
Door Pieter-Bas van Wiechen

Lees ook:
Geen grote evementen in het Oosterpark, Appelsap kan weer in het Flevopark.