Nieuws

Bestuur van de Dappermarkt is afgezet

Het bestuur van de Dappermarkt is afgezet. Tijdens een vergadering in café De Gooijer, eind mei, keerde een meerderheid van marktlieden zich tegen het zittende bestuur.

Ontevredenheid over het financieel beheer van het bestuur was de aanleiding voor de coup. Zo werd een marktman als extern adviseur ingehuurd, onder andere om de zondagsmarkt te organiseren. Hij werd per uur betaald, terwijl leden in de veronderstelling waren dat het bestuur, maar ook hun adviseurs, de klus op vrijwillige basis zouden doen.

Marktlui betalen de Koopcentrum Dappermarkt, een stichting, maandelijks contributie. Het geld is onder andere bedoeld voor de promotie van de markt.

De onvrede over de koers van de markt speelt al langer. Nu is stadsdeel Oost nog steeds de beheerder. Onder het marktbeheer valt de handhaving, maar bijvoorbeeld ook de schoonmaak. Het oude bestuur wilde graag dat de markt in eigen beheer bestuurd zou worden. Het zou modernisering van de markt vergemakkelijken en de diversiteit in het aanbod vergroten. Stadsdeel Oost is niet tegen, maar zegt te wachten op een concreet plan van de marktlieden.

Maar het idee van privatisering, daar kunnen lang niet alle leden zich in vinden. Zij zijn bang om hun vaste plek met bijbehorende rechten op de markt kwijt te raken. Inmiddels zit er een nieuw bestuur, maar wat de koers voor de toekomst wordt, is nog niet duidelijk. Het nieuwe bestuur is vooralsnog niet tegen privatisering.

Lees ook:
De Dappermarkt is een gatenkaas (maart 2016)
Niet nog meer sokken (feb. 2015)