Nieuws

Baken op Centrumeiland

Centrumeiland krijgt een landmark. Op vrijdag 4 september verrijst het Baken van IJburg. Deze toren, opgebouwd uit oude meerpalen uit de Amsterdamse haven, wordt die dag onder escorte van GVB-veren over het water naar IJburg vervoerd.
In datzelfde weekend wordt het duizendste paaltje geslagen van het kunstwerk Pioniers Piketten. Dit interactieve kunstwerk is opgebouwd uit piketpaaltjes die ’s nachts oplichten. Het wil op een landschappelijke manier het pionieren op het nieuwe land van IJburg verbeelden.
Het derde element is IJburg Serveert, een pop-up-bezorgrestaurant dat van 11–13 september geopend zal zijn. De menukaart en de gerechten zijn samengesteld door IJburgse thuiskoks. Obers halen de culinaire hoogstandjes bij hen op en serveren het eten bij de gasten aan tafel. Het is de bedoeling om op deze manier reuring te creëren op het nog onbewoonde eiland en IJburgers met elkaar in contact te brengen.

De kunstwerken, door Arcam gerealiseerd, zijn tijdelijk. Ze representeren de 151 door bewoners en professionals ingezonden ontwerpvoorstellen voor de toekomst van Centrumeiland.

Lees ook:
Stadsbestuur werkt bewonersideeën voor Centrumeiland uit (14-01-2015)