Nieuws

Amsterdam Oost Verenigd doet mee aan de verkiezingen

Op vrijdag 20 december, om vijf voor twaalf, zal de vereniging ‘Amsterdam Oost Verenigd’ zich registreren bij het stadsdeelhuis in Oost, om deel te kunnen nemen aan de verkiezing van de bestuurscommissie in maart 2014.

Voor de verkiezing van de bestuurscommissies in de stadsdelen in Amsterdam op 19 maart 2014 kunnen ook andere groeperingen meedoen dan politieke partijen. Deze week is de laatste waarin stichtingen of verenigingen die willen deelnemen zich bij de gemeente Amsterdam kunnen laten registreren. Op maandag 23 december 2013 sluit de inschrijving.

in Oost doet Amsterdam Oost Verenigd mee. De vereniging komt voort uit een bundeling van krachten van bewonersorganisaties in het stadsdeel. Enige maanden geleden stelden zij gezamenlijk een ‘manifest van de lokale democratie’ op met als belangrijkste doel: het geven van meer zeggenschap aan bewoners bij beslissingen die hun aangaan. Op 12 december richtten zij hun vereniging op.

Bij hun registratie biedt Amsterdam Oost Verenigd een fruitboom aan voor De Gooyer bij de Dappermarkt, behangen met 31 zakjes kruidenzaden voor hun kruidentuin, symbool voor de 31 buurten van Oost.

Lees ook:
‘Amsterdam Oost verenigd’ opgericht, voor bewonersbelangen en een stem in beleid (15-12-2013)