Plein Theater
Theater

Paarse vrijdag: Good Boy

Op paarse vrijdag spelen Jürgen Theuns en Valentijn Banga Good Boy.
De dresscode is paars.

Over de voorstelling
Een puber uit Brabant ontdekt dat iedereen anders is dan hij, vooral zijn familie. Hij vecht voor zijn vrijheid. Een verliefdheid op zijn veertigste leidt tot een tweede puberteit en dwingt hem tot activisme. Een persoonlijk verhaal over seks, liefde en echtheid: Jürgen geeft zich bloot.

Good Boy is een hedendaags coming of age verhaal, dat als doel heeft invoelbaar te maken hoe het is om ‘anders’ te zijn. De voorstelling is tegelijkertijd een hart onder de riem voor hen die dat zijn en een steun in de rug voor hen die voor deze mensen op willen komen.

Concept & tekst: Jürgen Theuns
Regie: Ewout Eggink
Spel: Jürgen Theuns, Valentijn Banga
Lichtontwerp: Rob Goudsmit

“Enthousiasme, onbehagen, verlangen en afschuw wisselen elkaar af, en geven glamour aan de vertolkingen van Theuns, die bijvoorbeeld haast spiritueel de aantrekkingskracht van SM-seks kan omschrijven.” – Theaterkrant

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten solidariteit tonen naar de LHBTIQAP+ community door paars te dragen. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. Doe mee en trek paars aan naar de voorstelling!