Diversen

Boekpresentatie: Zie wie ik ben

Boekpresentatie Zie wie ik ben: verhalen van transgender personen met een licht verstandelijke beperking

Maak kennis in het boek met Luuk, Rick, Noah, Nevin, Michelle, Kim, Jess, Francisca en Roberta. Allemaal transgender personen met een licht verstandelijke beperking. Lees hoe ze dezelfde uitdagingen tegenkomen als andere transgender personen. Door hun situatie moeten ze ook extra obstakels overwinnen. Een bijzondere bron van informatie, inspiratie en herkenning. Voor iedereen die tot deze groep behoort of ermee te maken heeft. Met foto’s en interviews door Özden Karababa 📸📖 Zie meer

Achtergrond van de betrokkenen:

Jess, is een transman met een licht verstandelijke beperking en van begin af aan als ervaringsdeskundige betrokken bij Transcafé LVB. Hij had behoefte aan een boek als herkenning. Dit bestond nog niet.

Daarom heeft Gio, een transman en coördinator van Transcafé LVB en vrijwilliger bij transgendernetwerk, het initiatief genomen om dit te gaan maken.

Rick is non-binair, heeft ook een licht verstandelijke beperking en is heel actief bij zorgorganisaties ASVZ bij de Proud to be me en ook ervaringsdeskundige bij Transcafé LVB en bij Transgendernetwerk.

Net als andere transgender mensen hebben zij diverse uitdagingen te overwinnen. Vanwege hun situatie moeten ze ook extra obstakels overwinnen.

📍 Locatie: The Manor Hotel Linnaeusstraat 89, Amsterdam

Iedereen is welkom.