

Jansen & Jansen: Voeding voor je brein
In hun nieuwe boek Voeding voor je brein laten cardioloog Annemieke en receptenmaker-vormgever Janine Jansen samen met professor Erik Scherder zien hoe je met een eenvoudig én lekker eetpatroon je hersenen jong kunt houden. Cognitieve prestaties verbeteren en het risico op hersenaandoeningen zoals dementie en een depressie wordt kleiner.
De zussen Jansen vertalen zoals altijd de meest recente wetenschappelijke kennis naar begrijpelijke informatie, concrete acties en heerlijke, fraai in beeld gebrachte recepten.
Een uiterst actueel onderwerp in media en gezondheidszorg: de invloed van je leefstijl en voeding wordt steeds duidelijker.
***
Dr. Annemieke Jansen is cardioloog en leefstijlarts. Haar zus Janine Jansen is grafisch ontwerper en ontwikkelt en fotografeert recepten. Samen publiceerden de zussen Jansen diverse kookboeken, onder meer over de mediterrane leefstijl. Ook schrijven ze elke maandag een kookcolumn in dagblad Trouw en leveren ze bijdragen aan elke editie van glossy De smaak van Italië. Daarnaast geven ze lezingen en workshops. Zie ook jansenjansen.com
Prof.dr. Erik Scherder is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij staat bekend als dé hersenexpert van Nederland en schreef verschillende bestsellers over het brein. Zie scherder.nl
***
Toegang: vrijwillige bijdrage. Reserveren: chipta.com/tickets/event/77808/jansen-jansen-voeding-voor-je-brein
Website: chipta.com/tickets/event/77808/jansen-jansen-voeding-voor-je-brein