Nieuws

Nieuwe bomen en planten in het Oosterpark

In het zogenoemde Parkhart van het Oosterpark worden op dit moment nieuwe heesters, vaste planten, bollen en bomen geplant. Dit Parkhart is een driehoekig grasveld aan de noordkant van het Oosterpark. Het ontwerp is er gekomen met input van bewoners en bezoekers.

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe beplanting – zoals hazelaar, ooievaarsbed, boshyacint en sneeuwklok – goed kan groeien is de grond van het parkhart opgehoogd en verbeterd. De grond is ingezaaid met een bloemrijk grasmengsel. Eind dit jaar wordt er een nieuwe openbare toiletvoorziening geplaatst, met zelfreinigende toiletten en twee urinoirs.

Muziekkoepel vernieuwd
De muziekkoepel in het Oosterpark is na werkzaamheden weer open. Het dak is gerenoveerd en in oude glorie hersteld. De koepel staat al meer dan 100 jaar in het Oosterpark en heeft de status van gemeentelijk monument. Begin volgend jaar gaat het stadsdeel met betrokken organisaties een programma voor de koepel organiseren.

Stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege: “Parken zijn veel meer dan groene oases, het zijn de huiskamers van de wijk. Hier komen mensen samen om te ontspannen, sporten, van kunst en cultuur te genieten, en elkaar te ontmoeten. Met het vernieuwde Parkhart, het nieuwe calisthenicspark en de gerestaureerde muziekkoepel creëren we nog meer ruimte waar iedereen uit zijn bubbel kan stappen en echt verbinding kan maken.”

Aan het eind van 2024 gaat ook het onderhoud aan de zuidkant van het park van start, en wordt de omgeving rondom het Slavernijmonument verbeterd. Onderzocht wordt of er nog meer bomen geplant kunnen worden. Zie voor meer info Oosterpark.