Ramses Shaffy Huis
Muziek

Shaffy Jazzcafé komt Op Stoom

Op Stoom | Opening culturele seizoen Oostelijk Havengebied

Sinds 2021 organiseren vier jazzmusici uit het Amsterdamse circuit maandelijks een concert in de sociëteit van het Ramses Shaffy Huis, dat voor die gelegenheid wordt omgedoopt tot Shaffy Jazzcafé.

Het Shaffy jazzkwartet bestaat uit Olaf Zwetsloot saxofoon, Cajan Witmer piano, Harm Wijntjes contrabas en Roberto Haliffi drums. Vier muzikanten met een persoonlijke stijl, die samen een “klik” hebben. Elke laatste zaterdag van de maand verzorgt één van hen een optreden met gastmuzikanten.

In het nieuwe seizoen verzorgen zij in het Shaffy Jazzcafé een serie concerten die in het teken staan van het 750 jarig bestaan van Amsterdam. Elke maand speelt een andere jazzformatie een concert rond een thema dat met Amsterdam te maken heeft.
Zo komt er een concert waarin de jazzcultuur in de Bijlmermeer wordt belicht en een concert dat in het teken zal staan van de legendarische jazzaccordeonist Johnny Meijer.

Op 1 september opent het Shaffy Jazzkwartet het nieuwe seizoen met een ‘free concert’ in het kader van Op Stoom. Speciale gast is Gert Wantenaar met een voorproefje van de Johnny Meijer special later in het seizoen.

Volgende concerten elke laatste zaterdag van de maand van 16.30-18.30 (m.u.v. 27 december; dit concert wordt verplaatst naar zaterdag 4 januari).
Locatie: Sociëteit Shaffy Huis, Piet Heinkade 231, A’dam
Datum: zondagmiddag 1 september 2024
Tijd: van 16:30 tot 18.30 uur
Entree: gratis
Doelgroep: Iedereen! (alle leeftijden)

Bekijk hier het volledige programma Op Stoom