Natuur

’t IJ en Noordzeekanaal Canal Cleanup

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen het Noordzeekanaal en ‘t IJ schoon te maken van zwerfafval!

Stichting Duurzame Innovaties organiseert zaterdag 24 augustus om 11:00 een opruimactie langs het Noordzeekanaal en ’t IJ in opdracht van provincie Noord-Holland, gemeente Velsen en gemeente Zaanstad. Dit doen wij in samenwerking met Recycle Valley en is onderdeel van ons grote doel: ‘Schone waterwegen tussen Den Helder en Maastricht’!

Wij maken het Noordzeekanaal en ’t IJ lopend en varend schoon tussen IJmuiden en Amsterdam (Noord en Zuid), een stuk van ongeveer 35 kilometer. Deze gehele route wordt opgesplitst in kleinere trajecten van ongeveer 3 tot 4km. Dit staat gelijk aan ongeveer 2 uur lopen. Het doel van de actie is om met buurtbewoners en andere betrokkenen het water schoon te maken van zwerfafval. Bij het eindpunt kunnen deelnemers vaak een kopje koffie verwachten als dank voor hun inzet. Help jij ons ook?

In IJburg hebben we een samenwerking met IJburg Schoon. Als je in IJburg schoonmaakt, krijg je een cadeaubon voor een uur lang gratis SUPpen bij Surfcenter IJburg. Kan je niet op 24 augustus maar wil je toch gratis suppen? Dan kan je ook op een ander moment 2 uur lang schoon maken. Neem hiervoor contact op met ijburgsummercleanup@gmail.com.

Aanmelden kan via https://www.duurzameinnovatie.eu/aanmelden-noordzeekanaal-en-t-ij/