Engelse Kerk
Muziek

Concert koor Slavuj met solisten en ensembles

Zaterdag 2 december 20.15 uur concert in de Engelse Kerk in Amsterdam. Slavuj, Amsterdams koor met een on-Nederlands geluid, zingt liederen uit landen van de Balkan en rond de Zwarte Zee
Het koor, onder leiding van Ivo Boswijk bestaat uit 27 krachtige stemmen. Koorzang wordt afgewisseld met solo’s, duetten en kwartetten, waardoor elk lied een eigen dynamiek en klank krijgt. De meeste melodieën en teksten zijn ontleend aan volksoverleveringen, zoals ook een aantal arrangementen, maar veel arrangementen worden nieuw voor Slavuj gemaakt door Ivo Boswijk. Hij houdt zich daarbij aan het typische idioom van de streek met voor westerse oren nogal eens verrassende harmonieën.

Verschillende koorleden zijn van Oost-Europese afkomst, zij helpen bij het inleven in de teksten en bij de juiste uitspraak. Een van de bassen in het koor heeft bovendien brede kennis van vrijwel alle talen van de Balkan en landen rond de Zwarte Zee, waaronder oude, niet of nauwelijks meer gesproken dialecten. Dankzij zijn vertalingen naar het Nederlands weten de koorzangers wat zij uitdrukken.

Er zijn tournees in Oost-Europa en de landen rondom de Zwarte Zee. Tot nu toe zijn bezocht: Polen, Bulgarije, Bosnië, Georgië en Armenië.

De concerten op zaterdagavond 2 en zondagmiddag 10 december zullen weer vol zijn van weemoed en liefde.
Slavuj studeert een aantal arrangementen in van muzikaal leider Ivo Boswijk. Daaronder zijn nieuwe stukken en herinstuderingen van wat jaren geleden tot onze succesnummers behoorde door hun bijzondere opbouw en klankcombinaties.

Luister hier naar een van de liederen>> https://slavuj.eu/images/muziek/easiye.mp4