Pleintheater
Theater

Nieuwe Noten Amsterdam: New notes for recorder

Juho Myllylä is blokfluitist, gitarist, zanger en songwriter. Hij studeerde blokfluit aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jorge Isaac en behaalde in 2020 zijn masterdiploma.

Juho werkt sinds 2016 samen met het wereldberoemde renaissance blokfluitensemble The Royal Wind Music. Met het Finse Ensemble Gamut! Juho is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om oude muziek uit te voeren door de versmelting van middeleeuwse en renaissancemuziek, volksmuziek, improvisatie en elektronica. Hun veelgeprezen debuutalbum UT verscheen in 2020 op Eclipse Music, gevolgd door RE in 2022. Juho trad ook solo op in onder meer het Concertgebouw Amsterdam.

Juho, winnaar van de Nordic and Baltic EAR-ly 2016 competitie voor oude muziek, en van de International Van Wassenaer Competition 2019, streeft naar ruimdenkend muzikaal vakmanschap in alle stijlen en veelzijdigheid, ongeacht opgelegde genreclassificaties. Hij voelt zich gepassioneerd door eerder repertoire – middeleeuwse en renaissancemuziek, maar is vooral geïnteresseerd in de talloze mogelijkheden van blokfluiten in hedendaagse en nieuwe muziek en het werken met componisten, met een gestaag groeiend aantal nieuwe werken die voor hem zijn geschreven en door hem in première zijn gegaan. Jazz, fusion, rock, prog, experimenteel, elektro-akoestisch, live electronic, soundtrack en filmmuziek maken integraal deel uit van zijn muzikale landschap. Tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam volgde Juho een bijvak elektrische gitaar, studeerde bij Hans Kunneman en is naast blokfluitspel actief als rockmuzikant; hij is de gitarist-singer-songwriter van de progressieve alternatieve rockband Burntfield, met twee albums uitgebracht op Progressive Gears Records: het debuut Hereafter in 2018 en het tweede album Impermanence in 2021, dat Burntfield vertegenwoordigt op zijn meest veelzijdige en gelaagde tot nu toe.