Pleintheater
Informatief

Het armoede loket

Het Armoede Loket is een initiatief van theatermaker Nilo Berrocal Vargas om dialoog tussen overheid en bewoners te bevorderen door middel van verteltheater in de traditie van Community Theatre.

Op 19 juni organiseert Het armoede Loket in nauwe samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam en het Plein Theater een culturele avond. Centraal hierin staat de vertelvoorstelling “Don Santos tegen de Staat”, verteld door Nilo. Hiernaast wordt er door studenten van de HvA die de minor Sociaal Professional in Kunst en Cultuur volgen, een aantal interactieve ludieke artistieke interventies gepleegd, bedoeld om met de bezoekers in dialoog te komen. Er zal een kleine versnapering door het Plein Theater worden aangeboden. Vervolgens willen we graag een kort gesprek voeren met de bezoekers, de makers en gasten van de gemeente Amsterdam rondom het thema “oorsprong en gevolgen van armoede”.

We willen graag in de toekomst structureel culturele middagen en avonden plannen en aanbieden, zowel voor kinderen als voor volwassenen, alsook familievoorstellingen organiseren met: verteltheater, kleine hapjes, interactieve acts en afsluiting met een gesprek met de bezoekers.