Corridor Project Space
Kunst

Opening Tentoonstelling

Open werkruimte 17,18,19 januari 2019
Opening tentoonstelling 19 januari 2019 van 18.00 – 21.00
Laatste dag tentoonstelling 2 februari 2019
Corridor Project Space is open van do-za van 14.00 – 18.00
Veemkade 574, 1019 BL, Amsterdam
www.corridorprojectspace.com

Een nieuw jaar brengt nieuwe projecten zoals ons jaarprogramma ‘In Your Own Backyard’. De titel geeft weer dat we dit jaar dicht bij huis blijven, in onze eigen buurt Amsterdam Oost. Het programma gaat zich focussen op lokale samenwerking tussen de uitgenodigde kunstenaar / collectief met de buren, bedrijven of instellingen in Amsterdam Oost. De meest uiteenlopende verhalen kun je immers vinden in je eigen achtertuin!
Corridor Project Space wordt overgenomen door de kunstenaars. Zij kunnen twee weken werken in onze ‘achtertuin’ en van de projectruimte hun studio maken. Tijdens deze periode is de studio te bezoeken op de aangegeven openingstijden. De kunstenaars krijgen de vrijheid om de ruimte te gebruiken en architectonisch te transformeren om een sfeer te creëren voor hun werk. Daarna is de tentoonstelling 2 weken te bezichtigen.

Faysal Mroueh gaat als eerste de uitdaging aan met zijn tentoonstelling SET ANIMAL. Een online platform waar twee participanten gebruik maken van avatars in de vorm van dierlijke goden. Hun idealen worden weerspiegeld door deze symboliek. In de installatie wordt besproken en ervaren wat het bewonen van een virtueel lichaam lichamelijk en geestelijk met zich meebrengt.

Faysal Mroueh is alumni van De Ateliers en maakt installaties. In zijn werk onderzoekt hij hoe narratief een rol speelt in een driedimensionale setting. De thema’s in zijn werk benadert hij door middel van fictie. Faysal heeft gekozen om samen te werken met de uit IJsland afkomstige kunstenaars Halla Einarsdóttir en Hrafnhildur Helgadóttir die werkzaam zijn in onze buurt. Zij schrijven een tekst over het onderwerp en gedurende de ‘studio tijd’ krijgt de samenwerking een vaste vorm.

Corridor Project Space is een onafhankelijk, interdisciplinair hedendaags kunstinitiatief in Amsterdam met tentoonstellingsruimten binnen- en buitenshuis. We geloven in het belang van een experimentele kunstpraktijk die zich focust op de ontwikkeling van materiaal en betekenis buiten de gebaande institutionele paden en commerciële kringen. Corridor Project Space wordt gerund door Suzan Kalle, Suat Öğüt, Müge Yılmaz en onze actieve collega’s en vrijwilligers!

Faysal Mroueh werk wordt mede mogelijk gemaakt door het AFK. Het jaarprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.