Q-Factory Amsterdam
Muziek

Countdown Café: Nona – Dave Vermeulen’s Voltage – The Yearlings

The Yearlings waren aan het begin van deze eeuw het vlaggenschip van de Nederlandse Americana, maar besloten in 2006 te stoppen. De band is sinds dit jaar terug met een nieuw album ‘Skywriting’, waarvan eerste single ‘Evelene’ naar de rest doet verlangen. Uptempo americana met een melancholiek randje. The Yearlings zijn definitief maken een succesvolle terugkeer in de Nederlandse americana-scene met een prachtig nieuw album, het beste wat we tot nu van ze gehoord hebben!

Op het debuut van Nona dat onlangs uitkwam zijn allerlei muziekstijlen te horen. Maar het zijn allemaal mooie, persoonlijke, en in hoge mate soulvolle songs. Met haar vijfkoppige (soms achtkoppige) band stond ze dit jaar al op Bospop tussen grootheden als John Hiatt, Steve earle en Simple Minds. Ook trok ze met deze band het hele land door tijdens de Popronde. Ze is ervan overtuigd dat hoe een artiest live is, allesbepalend is. Het optreden en de performance zijn van het grootste belang. En dat is goed terug te zien!

Dave Vermeulen’s Voltage is een bluesrockband uit Brabant. De groep rond frontman Dave Vermeulen speelt vette blues waar ook duidelijk invloeden van southern rock en americana in terug te horen zijn. Vermeulen werd voor het grote publiek bekend door zijn deelname aan The Voice of Holland, waar hij met nummers als ‘Call Me The Breeze’ zelfs de finale bereikte! De nieuwste plaat is vooral geïnspireerd op het geluid van acts als Blackberry Smoke, Allman Brothers en Chris Stapleton.