Amstelglorie
Natuur

Natuurrijk Moestuinieren.

Wil jij alles leren over de moestuin en meteen praktisch aan de slag gaan? Lees dan verder en schrijf je in!

Cursus natuurrijk moestuinieren op Amstelglorie

De cursus natuurrijk moestuinieren brengt theorie en praktijk direct samen. Tijdens de lessen ga je op Amstelglorie, op de Hemkerhof, aan het werk. Gezamenlijk richten we de tuin zoveel mogelijk met de natuur mee in, in samenhang met de seizoenen. Tegelijkertijd letten we er bij de indeling op dat de tuin veel voedsel oplevert: elk seizoen weer iets anders. Dat wordt gedaan volgens ‘ontwerpregels’ die helpen om een mooi en doordacht plan te maken. Ook kennis van planten is een belangrijk onderdeel van de lessen.

Wat leer je?

De theorie begint met een goed plan kunnen maken. Vervolgens gaan we het plan ontwerpen. Daarna gaan we kennis opbouwen over het moestuinieren zelf:
◾de bodem en het verrijken ervan
◾van composteren in grote bakken tot wormencompost
◾zaaien en planten in theorie en praktijk
◾de voorkeuren per plant (voor een optimale opbrengst)
◾waterbeheer en zorg voor gereedschap

Praktische info

De cursus bestaat uit 9 lessen van ca 3 uur, op zaterdagmiddag. Na iedere theorieles (ca. 1 uur) gaan we 1,5 à 2 uur buiten aan het werk. We starten altijd in het clubhuis van Amstelglorie en gaan voor de praktijk door naar de Hemkerhof. Nadat we praktisch in de tuin aan de slag zijn geweest, sluiten we de lesmiddag af met een korte bespreking van wat we gedaan hebben en hoe we de volgende les verder gaan.

Lesdata: zaterdagmiddag van 13.30-ca. 16.30 uur.
•3 en 17 en 31 maart
•21 april
•12 mei
•9 juni
•7 juli
•8 september
•6 oktober

Deelname

De kosten zijn €100 voor de hele cursus.
Geef je op voor deze cursus via hemkerhof@amstelglorie.nl