buurtcentrum De Meevaart
Kunst

Story Night

Het programma van de kerstuitvoering van StoryNight-verhalenavond

1. Giovanni Masetti:
Jullie presentator, verhalenverteller.
Giovanni verteld zij hele leven al verhalen. Soms waargebeurd en soms een schepje daar bovenop. Hij vertelt voor veel doelgroepen op diverse gelegenheden, meestal met amusement als doel. Afgelopen jaar speelde hij “niemand is zoals jij”, organiseerde het verhalenpodium op de buitenspeeldag in Zaandam.

2. Marie-José Snoeck:
Is een verhalenverteller uit Leiden. Zij is verbonden aan vertelkring het verhalennest ontstaan uit een leerjaar van de Vertelschool te Utrecht. Deze kring komt vaan bij elkaar en vertellen elkaar verhalen en geven en krijgen daar dan feedback op.

3. Lonneke Wiewel:
Woont en werkt in hartje Amsterdam.
Ze is met het verhalen vertellen begonnen ongeveer drie jaar geleden.
Zij vertelt elke maand een verhaal aan ouderen in verzorgingshuis Vondelstede.Daarnaast ook wel andere plekken, een school, op haar werk, op verjaardagen en met de kerstdagen voor familie en jullie dus.

4. Eveline Masetti:
Verhalenverteller/coach/ pastor
In haar werk als ouderenpastor in twee PKN gemeenten (Haarlem en Castricum) zijn verhalen voor haar een middel om mensen te laten reflecteren en ze terug te brengen in dagen van weleer. Ook vertelt zij verhalen op diverse thematische bijeenkomsten. Ze is momenteel bezig om af te studeren aan de vertelacademie te Utrecht, dit gaat zij doen aan de hand van een nog te ontwikkelen vertelvoorstelling met als thema “de Liefde” wat ook echt haar ding is.

5. Petra van Dam:
Petra is een enorm creatieve verteller. Petra verteld voor jong en oud en voor haar is de verwerking van het verhaal minstens zo belangrijk als het verhaal zelf. In haar theater in Haarlem organiseert zij voorstellingen voor kinderen en volwassenen en ook (thema) verjaardag partijtjes waarbij een verhaal niet kan missen. Zij studeerde af aan de vertelacademie met de leerroute vertellen met en voor kinderen.

6. Jolanda Kromhout:
Verhalenverteller met een missie, zij brengt onder andere Bijbelverhalen en getuigenissen. SAMEN Met Giovanni Masetti heeft zij afgelopen jaar 32 keer het kindertheaterstuk “Niemand is als jij” gebracht in diverse scholen, theaters en kerken door heel Nederland. In 2016 studeerde zij af bij de vertelacademie met een prachtige voorstelling “Koningskind” welke zij deed in het Zaantheater.

Welkom iedereen, bij dit derde culturele vrijdagavondinitiatief in de Meevaart in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost (naast JamPot Jamsessie en Arto Lokalo Open Mic)! Vanaf september 2017 elke vierde vrijdag van de maand zes speelplekken van elk tien minuten voor Verhalen Vertellen/StoryTelling (true story en mythes) &/of Oral History &/of Improv, vanaf 19.15 tot 21.45. Soms op thema, maar meestal een open podium. Try-outs, jong talent en nieuw materiaal van arrivé(e)s: daar richten we ons op. Door de buurt (en daarbuiten), en voor de buurt! Giovanni Masetti is de vaste presentator en programmeert mee. Vrij entree.

De avond is dus laagdrempelig. Je kunt op het moment zelf ook inspringen, maar wil je echt verzekerd zijn van een plekje op het podium, stuur dan vooraf een verzoek via een PM/PB/DM naar organisator René Janssen, of stuur een mail naar renetm1@gmail.com.

STORY NIGHT VINDT PLAATS OP iedere vierde vrijdagavond van de maand, Onze Kersteditie is op vrijdagavond 22 december. In januari 2018 organiseren we een speel- en debatavond, in februari hebben we alleen jonge vertellers, en in maart doen we mee aan Wereldverteldag!

Het evenement is gratis voor alle bezoekers en loopt van 19.15 tot 21.45. De bar sluit om 22.00 en het gebouw zelf sluit om 22.30 stipt. De locatie is de Theaterzaal van De Meevaart, Balistraat 48A,1094JN, Amsterdam Oost. Lopend en per fiets is deze goed bereikbaar. De Meevaart is ook maar vijf minuten lopen van NS-station Muiderpoort, en vanuit Amsterdam zelf goed bereikbaar met de tramlijnen 3, 7 en 14 en de buslijnen 22 (vanaf NS-station Amsterdam CS), 37 (vanuit Amsterdam Noord), 40 en 65 (vanaf NS-station Amsterdam Amstel). Ook is de Meevaart rolstoeltoegankelijk.

Met de auto? Parkeren kost tot 21.00 2 euro 40 per uur, daarna is het gratis. De mobiele parkeercode van het dichtstbijzijnde betaalpunt is 16535.