PvS Apostolisch Genootschap
Muziek

Concert Kamerkoor Soglasije

Prachtige Russische koormuziek door Kamerkoor Soglasije
Concert op zondag 22 oktober 2017
Apostolisch Genootschap
Archimedesweg 97, Amsterdam 1098 JN (Watergraafsmeer)
Aanvang: 19:30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur
Toegangsprijs: € 12,- (in voorverkoop) – € 15,- aan de zaal.

Na succesvolle concerten in Moskou, Ivanovo, Wenen, Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Alkmaar, Oegstgeest en Zaandam brengt Kamerkoor Soglasije uit Zaandam, onder leiding van Sergé Latychev, haar a capella programma in Amsterdam ten gehore. Van bekende en minder bekende componisten worden liturgische, klassieke en volksliederen uitgevoerd.

Het koor is gestart met het instuderen van de Russische Mattheus Passion van Hilarion (Alfeyev), die op 3 april 2018 in Moskou zal worden uitgevoerd. Tijdens het concert wordt hiervan een deel ten gehore gebracht met pianobegeleiding van Edzo Bos. Nadere informatie: www.soglasije.nl

Op zondag 22 oktober a.s. geven we als Kamerkoor Soglasije (we repeteren in Zaandam) een concert in de kerk van het Apostolisch Genootschap, Archimedesweg 97 in Amsterdam (Watergraafsmeer). We proberen dat zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen van het potentiële publiek in Amsterdam.
Meer informatie over ons koor en onze activiteiten op www.soglasije.nl
Ons koor bestaat sinds december 2015 en sindsdien zijn we al redelijk actief geweest! We hebben concerten gegeven in Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Alkmaar, Oegstgeest en Zaandam. We maakten in het najaar van 2016 een succesvolle concertreis naar Rusland en in mei 2017 namen we deel aan een Russisch Korenfestival in Wenen.
Onze nieuwe grote uitdaging is onze concertreis, eind maart naar Moskou!
Op zaterdag 31 maart 2018 geven we een concert in de concertzaal van het Tsaritsyno Museum, op zondag 1 april in de concertzaal van het Tretyakov Museum. Voor dit concert proberen we te regelen dat we daarvoor een kinderkoor uit een kindertehuis in Ivanovo laten overkomen en hun ook te laten optreden. Het wordt een benefiet concert voor de charitatieve doelen van de International Women’s Club in Moskou. Wij hebben tijdens onze reis in 2016 mede het initiatief genomen voor de oprichting van dit kinderkoor.
Het hoogtepunt van onze reis is op dinsdag 3 april 2018. We voeren dan samen met het koor en orkest van de Staatsuniversiteit van Moskou (MGU) en het Synodaal koor van de Russisch Orthodoxe Kerk de Mattheus Passion van Hilarion Alfeyev uit in de concertzaal van de Christus Verlosser kathedraal. De meest indrukwekkende kerk van Moskou.
In Amsterdam zullen we daar alvast enkele nummers van laten horen! De pianobegeleiding hierbij wordt verzorgd door Edzo Bos.