De Nieuwe KHL
Muziek

Silêncio, de fado dwaalt door Amsterdam

De Portugese zangeres Magda Mendes en gitarist Ward Veenstra toveren vrijdag 19 mei De Nieuwe KHL om tot Fadoclub. Het optreden wordt gecombineerd met een buffet van Portugese ‘petiscos’ (tapas).
Magda Mendes is geboren en opgegroeid in Lissabon, waar haar muzikale leven in het teken staat van de traditionele Portugese muziek. In 2002 bracht de muziek haar naar Nederland. Ward Veenstra speelde als gitarist jarenlang in de bands van Mathilde Santing en zangeres Nynke Laverman, met wie hij samen liedjes schreef.
“De fado is het Portugese levenslied en geeft stem aan melancholie, weemoed en verdriet”, vertelt Magda Mendes. “Ons programma Silêncio gaat vooral over mijn reis naar Nederland, over de heimwee naar Lissabon maar ook over het thuis voelen in Nederland. Het zijn intieme en akoestisch gespeelde concerten op kleine locaties, zoals ze ook in Portugal plaats vinden. Het publiek reageert tussen de nummers door, een enkeling zingt zelfs mee. Het publiek waant zich een avond in Lissabon en heeft het gevoel in een echte fadoclub te zijn.”
Het concert wordt gecombineerd met een buffet van Portugese ‘petiscos’ (tapas). Aanvang 19.30 uur | Entree en diner 27,50
Het optreden in De Nieuwe KHL maakt deel uit van een tournee door Amsterdam, langs kleine, intieme zalen.