Theater De Omval
Film

20th Century Woman

20th Century Women is een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie en zijn excentrieke moeder en is een ode aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen.

Het is 1979 als in Santa Barbara de vijftienjarige Jamie opgroeit bij zijn alleenstaande moeder Dorothea. Ze wonen in een groot pand waar verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en overduidelijk van een andere generatie. Ze heeft zo haar eigen ideeën en manieren om deze te uiten, maar ze doet oprecht haar best om haar zoon te begrijpen.
Hulp, ook bij de opvoeding, krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die veel invloed hebben en een grote impact op het leven van de gevoelige, slimme Jamie.
Mike Mills putte uit eigen ervaring voor dit humoristische en invoelende coming-of-age-verhaal met drie topactrices in de hoofdrol. Zoals ‘Beginners’ (2010) een film was over zijn vader, is ‘20th Century Women’ een ode aan zijn moeder. Een dromerige tijdreis, uitmuntend geacteerd en emotioneel geladen.