De Nieuwe KHL
Film

Donderdag Documentaire

First Kill (2001) is een confronterende documentaire over oorlog en de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad. De film gaat over tegenstrijdige gevoelens die oorlog oproept. Gevoelens als angst en woede, maar ook gevoelens als verleiding, fascinatie en opwinding. Aan de hand van belangrijke breekpunten uit de Vietnamoorlog wordt onderzocht wat oorlog doet voor het menselijk lichaam en de geest. De documentaire van Coco Schrijber won destijds diverse nationale en internationale filmprijzen.
In First Kill vertellen verschillende mensen over hun ervaringen tijdens de oorlog. Een van hen is Michael Herr. Deze oud-oorlogscorrespondent, schrijver (Dispatches), en scenarioschrijver (Full Metal Jacket) werkte mee aan ‘Apocalyps Now’. Herr weigerde tien jaar lang ieder interview, maar in First Kill daalt hij nog eenmaal af naar zijn eigen donkere ervaringen.
Dat voor sommigen oorlog gewoon werk is, blijkt uit het verhaal van oorlogsfotograaf Eddie Adams. Na het maken van de beruchte, bekroonde foto van een generaal die op straat een Vietcong-soldaat neerschiet, ging hij gewoon lunchen.

Entree: 6,-
Van tevoren dineren in De Nieuwe KHL? Dan is het handig even te reserveren: 020 77 91 575 of info@denieuwekhl.nl.