De Nieuwe KHL
Film

Donderdag Documentaire

Met deze keer de documentaire ‘Amsterdam Wildlife’ (2015, 58’)
Geregisseerd door Martin Melchers en Merel Westrik.Met na afloop van de documentaire een Q&A met stadsecoloog Martin Melchers.
In Amsterdam gaat het leven 24 uur per dag door. In die drukte zou je niet verwachten dat er nog ruimte is voor wilde natuur. Maar als je door de stad loopt, word je door meer dierenogen bekeken dan jij dieren ziet.
Stadsecoloog Martin Melchers en programmamaker/presentatrice Merel Westrik laten deze (wilde) dieren zien die in Amsterdam, soms onverwacht, hun thuis hebben gevonden. Op de meest vreemde plaatsen in de stad zoeken en vinden ze dieren die zich in Amsterdam gevestigd hebben. Flirtende oeverzwaluwen, vechtende …vossen, badderende ijsvogels, zonnende ringslangen en zwevende slechtvalken. Dat leidt tot prachtige beelden en hilarische situaties.
‘Aanstekelijke roadmovie…Zo kan het dus ook: een aantrekkelijke natuurfilm maken met weinig middelen…Hartbrekend mooi… zeer dierbaar.’ (**** NRC Handelsblad)
Speciaal voor deze avond serveert de Nieuwe KHL voorafgaand aan de filmvertoning een heerlijke dagschotel met Schipholgans!
De vegetarische gerechten van de menukaart zijn natuurlijk ook gewoon te bestellen.
Graag wel reserveren : 020 77 91 575 of info@denieuwekhl.nl