Theater De Omval
Theater

Pagliacci

Man goes to doctor. Says he’s depressed. Says life seems harsh and cruel. Says he feels all alone in a threatening world where what lies ahead is vague and uncertain. Doctor says, “Treatment is simple. Great clown Pagliacci is in town tonight. Go and see him. That should pick you up.” Man bursts into tears. Says, “But doctor…I am Pagliacci.”

Jeroen Leenders is een stand-up comedian. (Punt). En stand-up comedy doet je nadenken over het leven, jòuw leven. Wat je voelt maar niet wil voelen, wat je denkt maar niet wil denken, wat je weet maar liever niet zou weten.
Stand-up comedy is gevaarlijk. Gevaarlijk voor jou. Het brengt je op plaatsen in je bewustzijn waar je liever niet komt.
Daarom is het ook gevaarlijk voor Jeroen zelf. Elke dag is anders, het weer is anders, het publiek is anders, de zaal is anders, Jeroen is anders, …het is elke keer anders.

Het enige wat Leenders meebrengt is een hoofd vol denkbeelden en verhalen.
Maar het is het moment zélf dat beslist wat er verteld wordt en hoe. “En dat zal elk optreden lukken?” Wel … het is en blijft gevaarlijk. As such is life.