Oostergym boven grote Albert Heijn
Architectuur

Groot gratis sportfeest bij Oostergym

Jordy Kalter, 27 jaar oud, geboren in Amersfoort en woonachtig in Amsterdam gaat binnenkort een grandioze uitdaging aan. Op 1 februari 2016 beklimt hij de Kilimanjaroberg in Tanzania. Met die beklimming, de zogenaamde “Kili-Challenge” zamelt hij geld in voor kinderen in oorlogsgebieden. Waarom Jordy dit doet is voor hem duidelijk: “Wij hebben het voorrecht op een gelukkig leven zonder grote angsten. Voor onze kinderen is het heel normaal om buiten te kunnen spelen en naar school te gaan. Ik gun dat ook voor 100 procent aan ieder kind dat in een oorlogssituatie zit.”

De manier van het inzamelen van geld is bijzonder. Jordi werkt bij fitnessclub OosterGym Amsterdam. Oostergym is bereid om mee te werken aan zijn ludieke actie. Zondag 17 januari zijn er ieder uur speciale groepslessen en small group classes. Er is een spinning marathon, een beroemde special guest en een optreden met live muziek. Om 16.00 uur worden er een loterij en een borrel gehouden. Om binnen te komen hoef je geen lid van Oostergym te zijn. Iedereen kan komen kijken, hapjes eten en meedoen met de activiteiten.
Internationaal verdrag van de rechten van het kind.
Kinderen hebben recht op bescherming tegen geweld, misbruik en verwaarlozing. Recht op vrije tijd en spel. Recht op onderwijs. Ze moeten hun mening kunnen uiten. Het zijn voorbeelden uit het internationale verdrag van de rechten van het kind. Ondertekend door vrijwel ieder land ter wereld. Helaas houdt niet ieder land zich aan die afspraken. Nog steeds zijn miljoenen kinderen de dupe van oorlogen en conflicten. En worstelen zij met de effecten: een ernstige verstoring van hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Met een vicieuze cirkel van geweld en agressie tot gevolg. Met het geld van de Kili-Challenge wordt die cirkel doorbroken. Met een effectieve mix van psychosociale hulp, scholing en bescherming. Door samen met ouders, verzorgers, leraren en lokale overheden een veilige omgeving te creëren. Een omgeving waar kinderen weer kind kunnen zijn. Komt allen!

Jordi Kalter, Oostergym,
Helmholzstraat 61 (Boven grote Albert Heijn in winkelcentrum Watergraafsmeer)

Perscontact: Yvonne Langen,
y.langen@amnesty.nl, 06 – 11 08 31 47