BuurtKamer IJburg
Informatief

Opening van BuurtKamer IJburg

IJburg heeft een nieuwe ontmoetingsruimte

Kom op 16 april 2015 naar de feestelijke opening van de Buurtkamer!

Waar?
De Buurtkamer maakt deel uit van het Centrum voor Vrije Tijd, Ed Pelsterpark 8.

Wanneer?
Donderdag 16 april 2015, van 16.00 tot 18.00 uur.

Wat is de Buurtkamer?
In IJburg ontbrak het aan een ontmoetingsruimte waar iedereen zich thuis kan voelen. Daarom hebben IJburgers, Dynamo, Roads en Philadelphia de handen ineen geslagen. Het stadsdeel heeft de realisatie mede mogelijk gemaakt. Dynamo heeft met enkele vrijwilligers uit de wijk in korte tijd een goed gevuld programma met activiteiten neergezet. Vele bewoners uit de wijk maken hier nu al met plezier gebruik van. Het resultaat is een mooie buurtkamer voor alle IJburgers! Bewoners kunnen er terecht voor een praatje, spelletje, cursus, koffie of een gezellige lunch.

Huis van de Wijk
De buurtkamer is niet de enige activiteitenruimte op IJburg. Onder de vlag van ‘Huis van de Wijk’ werken de betrokken organisaties samen in een netwerk en gaan ze zorgen voor een goede herkenbaarheid van alle ruimten en de activiteiten. Zo is er een gezamenlijk logo en een website gemaakt. Deze worden op 16 april gepresenteerd.

Wat is er te doen op 16 april?
U kunt de Buurtkamer bezoeken. Verschillende groepen die nu actief zijn in de Buurtkamer zullen laten zien wat zij doen. Medewerkers van Dynamo kunnen uw vragen beantwoorden over nieuwe initiatieven of over vrijwilligerswerk in de buurtkamer. Natuurlijk wordt het gezellig met onder andere muziek. Er zijn ook allerlei activiteiten voor kinderen. Portefeuillehouder Nevin Özütok van stadsdeel Oost zal de Buurtkamer officieel openen en zal het startsein geven van het ‘Huis van de Wijk’.

Tot de 16e!

Met hartelijke groet,
Dynamo, Roads en Philadelphia